Mitet

A Bulls zemëruar nga Red Ngjyra?

Are Cats, Dogs & Bulls Color Blind

Valëzim çdo flamur me ngjyra në para e demit ka gjasa që kjo të bëhet i çmendur!

Jo ata nuk janë të… Unë mendoj se ju do të gjeni vetëm urrej ata që kanë një djalë pak spanjisht mbanin një flamur në ballë të tyre! Por seriozisht,të gjitha lopët janë ngjyrë të kuqe jeshile verbër – ata nuk mund të dalloj ngjyra e flamurit. Bulls megjithatë nuk kanë 2 llojet e receptorėve ngjyra dhe si i tillë teorikisht mund të shoh disa hije të ngjyrës. Kjo është në fakt mocionin e materialit që zemërojë dem dhe nuk shkakton atë që duan të ngarkuar. Koncepti i demave të zemëruar nga ngjyra e kuqe bullfighting rrjedh nga një flamur i kuq, ku është përdorur. Kohë tjetër Kështu që ju jeni marrë pjesë në drejtimin e demave në Pamplona Spanjë, nuk e stresit nëse keni humbur flamurin tuaj kuq – çdo gjë do të bëjë!

A Cats, Dogs & Bulls Color Blind?

Are Cats, Dogs & Bulls Color Blind

Të gjithë gjitarët kanë ngjyrë të verbër, por shoh më shumë se vetëm zi & i bardhë.

Ashtu si gjitarët më të, ka qenë prej kohësh supozuar se macet dhe qentë janë gjithë ngjyra të verbër dhe vetëm mund të shohin në të zezë dhe të bardhë. Studimet e fundit kanë gjetur këtë të vërtetë; Cats, qentë, dema,gjitarët dhe shumë të tjera mund të shihni në ngjyrë. Krahasuese për syrin e njeriut, gjitarët tjerë megjithatë shoh ngjyra në një mënyrë të ndryshme dhe më të kufizuar.

Shkencore flet, qentë nuk kanë L-Konusa që do të thotë se ata nuk mund ta shohin të kuqe, por mund të shohin blu dhe jeshile – Dogs gjithashtu kanë shumë herë më pak qeliza të kon në sytë e tyre, cila shkakton ngjyra të paraqiten rreth 7x më pak të gjallë se në sytë e njeriut. Sidoqoftë, të përmbysur për miqtë tanë ngjyrë të verbër, ata kanë një sipërfaqe reflektuese prapa retinë e cila në masë të madhe shton vizionin e tyre natën.

Vetëm meshkujt janë Color Blind

Si lexues i zellshëm e mia, ju do të dini tashmë që kjo të jetë mit. Si mbuluar në komunitetin tim si verbëri ngjyrë punon seksion dhe Prevalenca e statistikave faqe, gratë mund të vërtetë të jetë ngjyra i verbër, por në sajë të ketë dy kromozome X ato janë shumë më pak të ngjarë të jetë. Nëse njëri prej kromozomeve X është mutated gjenetikisht, e normale do të marrë përparësi dhe gruaja do të shohë si duhet, por të mbetet një bartës – ofruar ndonjë bijtë që ajo ka një 50% shans për të qenë të verbër me ngjyra, dhe çdo bija e një 50% shans për të qenë një bartës. Ka mënyra të tjera për të marrë ngjyrë verbëri; përmes traumat etj, megjithatë shkalla e shfaqjes është jashtëzakonisht i ulët krahasuar me trashëgim gjenetik të verbëri ngjyrë. Miti ekziston arsye që kjo është e qartë, me deri në 10% e njerëzve në shumicën e vendeve vuajtje një formë të verbëri ngjyra, por më pak se 1% e grave, nuk është çudi që disa njerëz pyesin pyetje!

Ushqimi Flokëkuq do të përmirësuar pamjen tuaj

Carrots cure color blindness vision problems

Nuk ka asgjë magjike në lidhje me karrota.

Ky mit është më e lidhur me remedying shkurtër dhe vizionin e kthjellët të gjatë por unë do të përfshijë ajo anyway. Vitamina A është thelbësor për shikim të mirë, dhe kjo është e vërtetë se karrota është i lartë në vitaminë A megjithatë, kështu që janë një marrëveshje e madhe e ushqimeve të tjera duke përfshirë kajsi, nectarines, qumësht, dhe shumë të tjerë. Një dietë e ekuilibruar dhe do të sigurojë të gjitha vitaminë e nevojshme kërkesat për një vizion të shëndoshë, pavarësisht nga përfshirja e flokëkuq.

Informatikë dhe TV Ekrane mund të dëmtojë sytë tuaj

does television damage eye vision

Ndezur në një TV apo ne ekranin e kompjuterit nuk shkakton ndonjë dëm të përhershëm.

Përsëri, një mit mjaft e përgjithësuar nuk janë të lidhura në mënyrë specifike me ngjyrë verbëri por me vlerë debunking të gjithë të njëjtën! Monitor kompjuteri juaj nuk do të dëmtojë sytë tuaj, megjithatë kur përdorni një kompjuter për periudhat zgjeruar, blink sytë më pak se normale. Kjo e bën sytë e thatë, që shpesh çon në një ndjenjë e lodhjes dhe sy tendosje. Ashtu, aq sa prindërit si për të treguar fëmijëve të tyre shumë TV do të dëmtojë sytë e tyre, thjesht nuk ka asnjë provë për këtë lloj. Në të dy rastet, për të shmangur çdo ndjenjë e lodhjes, thyen rregullt të shkurtër janë të rekomanduara. Interesante, fëmijë janë gjetur të përqëndrohen në një distancë e afërt më të mirë se sa të rriturit, por në qoftë se ju bëni fëmijën tuaj njoftim rregullisht ulur pranë televizive mund të jetë një shenjë e sightedness shkurtër- dhe mbi këto baza duhet të hetohen.

A gota Veshja Make Vizioni keq?

Wearing glasses full-time will not worsen your vision or color blindness

Syzet Veshur me kohë të plotë nuk do të përkeqësohet vizionin tuaj

Ky është një mit! Syzet vetëm të ndryshojë rrugën e dritës hyn syri; ata nuk ndryshojnë sy vetë. Kjo është shumë e zakonshme për një vizion të ri për të marrë më keq me kalimin e kohës si syri është ende në rritje. Ashtu si kanë për të blerë këpucë të mëdha çdo vit, ju mund të kenë nevojë gota më të fuqishëm.

Një menduar në “Mitet