Rreziqe & Kufizimet

Nëse jeni ngjyrë të verbër, ndoshta ju jeni mirë të njoftuar me atë se si mund të jetë frustruese. Verbëri Color shpesh mund të rezultojë në poshtërim, për shembull unë një herë një hartë me ngjyrë në kafe dhe purpurt gjatë shkollës fillore duke menduar se kjo ishte blu dhe jeshile – shumë për llahtar i mësuesit tim! Ashtu si mua, Unë jam i sigurt që ju keni të gjitha rrobat e dikush i gabuar për blu kur ata ishin jeshile, ose i gjykuar disa mobilje. Kjo mund të jetë frustruese, poshtërues, dhe e turpshme, por më pak të zhvilluar një lëkurë të trashë dhe të shohin anën funny. Megjithatë ka një element më të rrezikshme të marrin në konsideratë.

Frustrimet e përbashkëta dhe rreziqet për Color verbëri

Color verbëri dhe Traffic Lights

red green color blindness dangers

Confusing kuq & gjelbër mund të bëjë ngarje të rrezikshme

Ka disa situata në të cilat interpretimin e saktë të ngjyrës mund të jetë kritik; shembull parësor është semafor. Me rreth 1 në 14 burrat janë ngjyrë të kuqe jeshile verbër rrezikun e misinterpreting drita e kuqe të ndaluar dhe dritën jeshile te bëhet e dukshme. Unë personalisht nuk kam një çështje diferencuar ngjyra e kuqe dhe jeshile të përdorura në dritat e trafikut modern LED, megjithatë ato më të vjetra llambë stil mund të jetë mjaft e vështirë për të identifikuar. Nëse jeni ngjyrë të verbër, është e rëndësishme që të konsiderojnë këtë kur ju drive. Të jemi të ndërgjegjshëm i disavantazhit tuaj dhe mos harroni të identifikuar nëse ‘shtrati’ drita është në krye ose në fund të pemës semafor.

Color verbëri dhe djegien nga dielli

red green color blindness dangers sunburn

Efektet fatkeqe anën e duke mos ditur se kur do të hap nga dielli

Unë jam i sigurt se askush nuk po ngjyra bashkëpunëtorëve të verbër si shkaktar i kancerit të lëkurës, por në qoftë se vuani verbëri ngjyrë unë jam i gatshëm të bast që ju keni marrë veten pak e djegur shumë poshtë në plazh ose punojnë jashtë dyerve të paktën një rast. Verbëri e mia ngjyra është relativisht i butë, por sigurisht se nuk mund ta shohin skuqje në lëkurë e minave apo gruaja ime kur jemi jashtë. Në një pushim të kohëve të fundit gruaja ime ishte duke u mbështetur mbi mua për të informuar e saj kur ajo ka pasur mjaft dielli. Me kohë unë mund të shihni se lëkura e saj ishte e kuqe, ajo ishte e mirë dhe me të vërtetë djegur- në atë masë që ajo fainted më vonë nga goditje nga nxehtësia. Pra verbëri ngjyrë nuk mund të duket si shumë e një çështje kur ju ndjeheni si do të plazhit për një ditë, por ju duhet gjithmonë të jenë tepër të kujdesshëm për të mbrojtur lëkurën tuaj dhe mos harroni që nga koha që ju të filloni të shikoni djegur, ndoshta ju jeni mirë dhe me të vërtetë crispy!

Color verbëri dhe Ushqimit

Color blindness can make many foods hard to differentiate

zhgënjimin e ushqimit të verbër ngjyra njerëz

Sepse dikush me të ulët serioziteti i kuq si ngjyra e gjelbër verbëri veten, çështje gatim janë të kufizuara kryesisht në një paaftësi për të treguar kur mishi unë jam barbecuing është bërë – një shkak për siklet kur gatim për miqtë, por relativisht të padëmshme (në qoftë se ju pëlqen mishi yt ende pallje!). Megjithatë për ata me një nivel më të lartë të ashpërsi, aftësinë për të dallonin ndryshimin midis frutave agrume si oranges, limon dhe limes mund të çojë në disa situata të turpshme! Megjithatë produktet si domate bëjnë aluzion në një çështje më serioze: Aftësia për të zbuluar nëse nuk është e pjekur frutat. Nuk janë më patjetër disa fruta të freskëta dhe perimeve që mund të shkaktojnë mjaft bark një mërzitur nëse ngrënë rastësisht i papjekur, ose më keq – shkodra.

Më pak frustrimet Ashpër

frustration of color blind people clothes

Rastësisht me veshje Mismatched është një problem i zakonshëm për njerëzit me ngjyrë të verbër

Ju mund të imagjinojmë se bazuar ne jetojmë në një botë me ngjyra, Lista e situatave të mundshme në të cilat verbëri ngjyrë do të ofrojë një formë të disavantazh mund të jetë i pafund. Unë nuk do të përpiqet për të listën e atyre të gjitha, por këtu janë disa prej çështjeve më të zakonshme:

  • Fëmijët dhe të ngjyrosur në: Si kam përjetuar – nuk është shumë blic për të rrëmbyer laps purpurtë në vend të ujit blu kur ngjyrosje!
  • Parashikimet e motit: Ne mund të ndalen për t'u ngjyrosur në harta, ndërsa ne jemi të rinj, por koha në TV ende përdor hije e blu, e gjelbër, dhe kafe Color Blind se meshkujt dhe gratë mund të luftojnë për të identifikuar.
  • Testet shkencore: Shumë analiza të tilla si teste letër lakmus kërkojnë aftësinë për të zbuluar një ndryshim të ngjyrës për të vërtetuar rezultatet.
  • Veshje: Zgjedhja apo bleni rroba me ngjyra për kompliment mund të jetë mjaft sfiduese. Ne nuk do të diskutojë ditë kam veshur një këmishë të kuqe me pantallona portokalli…

Sigurisht ngjyra informacion mbi një foto të zymtë për cilindo që me verbëri ngjyrë, megjithatë është e rëndësishme të kujtoni që shumica e njerëzve të verbër ngjyrë kanë lindur në këtë mënyrë dhe kanë jetuar tërë jetën e tyre për të përshtatur këto disavantazhe nga një moshë shumë të rinj. Në fakt, me përjashtim të verbëri ngjyra gjithsej, po ngjyra verbër është ndoshta më pak i dëmshëm sëmundje sy të të gjithë.