Color verbëri Testet

Test për Ishihara Color Color verbëri

Testi Color Ishihara është një provë për të përcaktuar nëse një pacient ka verbëri ngjyrë. Ajo ishte emëruar pas Dr. Shinobu Ishihara i cili e parë të botuar në provë 1917 si profesor në Universitetin e Tokios.

Testi është i përbërë nga një seri të qarqeve të përbërë nga shumë pika të vogla me ngjyrë, quajtur Pllaka Ishihara. Disa pika me ngjyrë brenda çdo rrethi kombinohen për të formuar një numër apo model – aftësinë për të përcaktuar saktë numrin apo model tregon nëse ose jo një person mund të jetë ngjyra verbër.

Ndërsa provë e plotë përmban 38 pjata, Testi ynë përfshin parë 24 pjata dhe do t'ju japë një ide të saktë për peshën e verbëri tuaj color. Ky test është i dizajnuar për të identifikuar formën më të zakonshme të verbëri ngjyrë – verbëri e kuqe ngjyre jeshile.

>> Vazhdo te Ishihara Test për Color verbëri <<

Ngjyra e Organizimit Test për Color verbëri

>> Vazhdojë të Test marrëveshjes për Color Color verbëri<<

Test marrëveshje Farnsworth, ose më shumë zakonisht – marrëveshje ngjyra provë, u zhvilluar fillimisht për përdorim nga Komandanti i Marinës Dean Farnsworth në 1943 në Laboratorin Detar. Bazuar në punën e kombinuar e Farnsworth dhe Deane Judd (1943-1945), në vitin 1947 Dichotomous Farnsworth Test (D-15) krijuar. -15 D Testi ishte projektuar për të dalluar dallimet në mes të aftësisë vizuale verbërve ngjyra apo njerëzit me ngjyra deficitare, dhe ata me vizion ngjyrë normale.

Testi më sipër është një simulimi nga Daniel Flück (colblindor.com) e testit D-15 të krijuar fillimisht nga Farnsworth. Rezultatet e testit janë bazuar rreth linjat e konfuzionit. Këto rreshta janë të lidhur me Protan (i kuq), Deutan (e gjelbër), dhe Tritan (blu)verbëri color. Duke përdorur një formulë matematikore zhvilluar nga Vingrys dhe mbreti-Smith në 1988 të nxjerrin tuaj personal ndryshim vektor color, një linjë mund të nxirren dhe kendin e vet në krahasim me linjat e tre huti. Kjo bën të mundur që të përcaktoj sasinë lloji dhe ashpërsia e verbim tuaj color.

Tabela e mëposhtme tregon rezultatet mesatare e një provë e 120 njerëzve të zakonshëm dhe ngjyra të verbër si të botuar në Vingrys origjinale dhe mbreti-letër Smith:

Defekt Type Kënd Kryesor Vogël TES S-index C-index
Normale +62.0 9.2 6.7 11.4 1.38 1.00
Protanopia +8.8 38.8 6.6 39.4 6.16 4.20
Protanomaly +28.3 18.0 8.2 20.4 1.97 1.95
Deuteranopia -7.4 37.9 6.3 38.4 6.19 4.10
Deuteranomaly -5.8 25.4 9.6 27.5 2.99 2.75
Tritan defekteve -82.8 24.0 6.4 24.9 3.94 2.60

Për të ndihmuar të kuptojnë këtë të dhënave, referohen në mes shpjegimet e mëposhtme dhe Shifrat e mësipërme:

  • Kënd: The kënd konfuzion është përdorur për të identifikuar që lloji i verbëri ngjyra ju keni. Ju mund të përdorni tabelën e mësipërme për të parë se ku verbëri tuaj ngjyra përshtatet në.
  • E madhe dhe e Vogël: Raporti i rreze të mëdha dhe të vogla jep S-indeks.
  • TES: Rreze të mëdha dhe të vogla janë të kombinuara për të dhënë një Rezultati Total gabim, kjo matje është përdorur për të përcaktuar peshën e verbëri tuaj color. Rezultatet variojnë nga rreth 11 për vizion normale, te 40 dhe mangësitë e mësipërme për të ashpra ngjyrë.
  • S-Index: The Indeksi i selektivitetit paraqet ngjashmëri të vektoret huti në kënd tuaj personale huti. Grumbuj 2 ose më pak sugjerojnë pak për të nuk verbëri ngjyrë, rezultatet lart 6 tregojnë ngjashmëri të lartë.
  • C-Index: The Indeksi konfuzion është raporti midis rreze të mëdha dhe rrezja e madhe e një marrëveshjeje të përsosur. Vizion Perfect ngjyrë ka një C-Indeksi i 1, ndërsa njerëzit ngjyra verbër do pikë midis 1 dhe 4 (nganjëherë më). Lartë numri më të rënda verbëri tuaj color.